Ons verhaal

Brouwerij Maesschalck, dat zijn drie gemotiveerde vrienden met een passie voor zowel bier als de productie ervan. We begonnen alledrie als barman in een biercafé en raakten bij wijze van beroepsmisvorming gefascineerd door de vele smaakmogelijkheden.

Met een professionele specialisatie in brouwerijtechnieken op zak was de tijd gekomen om het heft in eigen handen te nemen. We evolueerden van onwetende liefhebbers tot geleerde brouwers en stichtten brouwerij Maesschalck.

Hoe wij recepten ontwikkelen

Ons favoriete aspect van het brouwen is het ontwikkelen van nieuwe recepten. Om dit goed te kunnen doen kochten we eind 2016 een eerste nano-installatie met een capaciteit van 50 liter.

Deze installatie laat ons toe om op ambachtelijke wijze te experimenteren: een proces waarbij we veel proeven van en ruiken aan mout, kruiden en hop. Verder is smaakontwikkeling een combinatie van ervaring, gevoel en wat geluk!

Eens een recept in de nano-installatie van onze eigen brouwerij op punt is gesteld, kiezen wij een mooie zaterdag uit om op verplaatsing te brouwen bij Brouwerij Boelens die beschikt over een grotere installatie. Daar gaan we aan de slag als zigeunerbrouwers om eigenhandig oplages te maken van 500 tot 2000 liter. De resulterende bieren vindt u hier in ons gamma.

Locatie

Onze brouwerij is gevestigd in de Wasserij der Vlaanderen te Sint-Amandsberg (Gent). Dit is een imposant industrieel te renoveren gebouw dat  voorlopig in gebruik wordt genomen door het buurtcomité Buren van de Wasserij.  In deze prachtige omkadering zijn wij niet de enige creatievelingen, wat een groot sociaal aspect aan onze brouwerij koppelt.

  • Black Facebook Icon

+32 478406552

Kunstenaarstraat 25

9040 Sint-Amandsberg (Gent)

©2017 by brouwerij Maesschalck. Proudly created with Wix.com